Video: Jak ušetřit na Novém Zélandu – naše 3 tipy

Jaké jsou výhody cestování s cestovní kanceláří?

Poradíme ohledně pronájmu karavanů a mnohé další tipy.

O Autorovi - Tomáš Machálek

Na Novém Zélandu Tomáš strávil rok svého života a procestoval ho křížem krážem. Jeho srdce si získala zejména oblast Central Otago díky jedinečné krajině a nádherným vinicím. Miluje trilogii Pán prstenů.

Ahoj cestovatelé,

rozhodli jste se jet na Nový Zéland, ale bojíte se, že při plánování dovolené šlápnete vedle? V tomto videu vám poradíme jak si vybrat to, co hledáte.

Nový Zéland jsem procestoval křížem krážem a vše, co vám nabízíme, dobře znám. Navíc máme na Zélandu našeho garanta Martina Slívu, který tam dlouhodobě žije a na vše tam dohlíží. Od našich klientů máme taky spoustu referencí, jak se jim kde líbilo.

Jasně, hromada lidí je zvyklá cestovat na vlastní pěst – ubytování na Šumavě se dá nabookovat internetu a do Anglie lítají přece ty nízkonákladovky..

Plánování dovolené na Nový Zéland je ale proces o dost složitější. Je to na druhé straně světa s časovým posunem 10-12 hodin. A ty služby také nejsou zrovna nejlevnější.

Vybral jsem pro vás tedy 3 věci, které byste podle mě a Martina měli koupit právě u Go2.

Zaprvé: OBYTNÝ VŮZ.

V Go2 máme online srovnávač na pronájem obytných vozů nejen na Novém Zélandu. Jsme jediní v Čechách, kdo něco takového má. Nemusite se tedy s nikým scházet, nebo někomu volat, ale stačí zadat odkud kam a kdy chcete jet a vyjede vám srovnání snad všech obytňáků, co po Zélandu jezdí včetně cen a možnosti rezervace. Vy si to v klidu můžete doma projít a porovnat. Děláme s více než 15 autopůjčovnami přímo na Zélandu a umime zařídit malé, střední i velké vozy. Se záchodem i bez. Levné i drahé. Ceny máme lepší než autopůjčovny a jako bonus vám zadarmo dame itinerář pro vaši cestu nebo třeba novozélandskou SIM kartu. Taky vám k tomu nabízím bezplatnou konzultaci a pomůžu vám odpovědět na otázky typu:

– Co je to certifikace self contained a poplatek road user charge
– Kde všude můžete v obytňáku spát
– Jestli si auto můžete vzít na trajekt
– Po kterých cestách smíte jezdit
– Co je to ta nabízená nulová spoluúčast
– Jestli vaše pojištění kryje sklo? A co střechu? A co podvozek?
– Jestli je třeba mezinárodní řidičák
– ..a desítky dalších dotazů

Časem totiž přijdete na to, že všechny tyhle otázky, co jsem teď jmenoval, budete muset řešit a nevyhnete se tomu. Klidně si to můžete po večerech googlit. Já vám to ale nabízím všechno zdarma a na jednom místě.

Půjčení obytného vozu na Zélandu tedy určitě zvažte přes Go2.
Druhou věc, za kterou dám ruce do ohně, a o které si myslím, že ji fakt umíme, je POZNÁVACÍ ZÁJEZD.

Máme super průvodce, kteří to tam fakt znají. Ať už to je Martin, Ondra, Hanka, Katka nebo ostatní – všichni na Zélandu dlouhodobě žijí už řadu let a průvodcování je jejich denním chlebem. Znají tedy místa, která byste sami běžně nenašli, poví vám věci, které byste se jinak neměli šanci dozvědět a navíc je s nimi fakt sranda. Jo a to nejdůležitější? Mají veškeré potřebné licence pro práci průvodce na Novém Zélandu.

Ubytování, co pro vás na průvodcovaných zájezdech vybírá náš guru Martin Slíva jsou fajn 3 hvězdy v dobrých lokalitách. Vždycky jsou čistá, prověřená a se záchodem a sprchou. Prostě normální ubytování, tak jak si ho většina z vás představuje.

No a taky jezdíme ve skupinkách max 10 osob + průvodce. Tohle je z mého pohledu úplně super. Díky tomu totiž budete mít průvodce po celou dobu na dosah ruky a nebudete muset někde čekat na ostatních 30 spolucestujících až se dokodrcají k autobusu. My jezdíme malými mikrobusy, díky kterým se dostanete do míst, kam autobusy s 20 klienty a více jen těžko zajedou.

Vyhněte se prosím cestovkám, které pořádají zájezdy “načerno” a posílají s vámi průvodce bez licence. Jednak je to podvod a to ještě ke všemu za vaše peníze. Vy se pak musíte třeba na silnici do Milford Sound tvářit, že jste jedna velká rodina a průvodce je váš bratranec. Tohle my rozhodně neděláme.

A přesto jsou naše průvodcované zájezdy o několik tisíc levnější než u všech ostatních cestovek. A proč? Zájezdy si totiž děláme sami a nepřeprodáváme nějaké cizí, ke kterým bychom si přihodili ještě vlastní přirážku. Všechny zájezdy vymýšlíme a realizujeme přímo my v Go2.

Jestli tedy plánujete průvodcovaný zájezd na Zéland, dejte nám šanci udělat vám to fakt parádní. Nebudete litovat.

A poslední věc, kterou byste měli rozhodně zvážit u Go2?
Netvrdím, že umíme všechno, ale umíme poradit s fakt suprovým výběrem aktivit u individuálního programu, o kterých třeba ani nevíte.

Taky vám poradíme, jak a kdy ty aktivity poskládat, abyste toho stihli co nejvíc a dávalo to smysl.

Nejslavnější aktivita na Zélandu je plavba po fjordu Milford Sound. Absolvujete ji tam všichni, i když o tom teď třeba ještě ani nevíte. Je to něco jako navštívit Taj Mahal, nebo Katedrálu sv. Víta. Zkrátka ikonická věc.

Jezdí tam ale dost lodí a v různé časy několikrát denně. My vám přesně poradíme, která společnost má nejlepší lodě a dá vám k tomu občerstvení zdarma. Jo a také, že máte jet hned ráno, než tam dorazí autobusy z Queenstownu, které jsou nacpané k prasknutí tisícovkami turistů z Asie.

Pro fajnšmekry pak umíme připravit i méně známý fjord Doubtful Sound, který je naprostá pecka a můžete tam i přespat.

Nový Zéland je také slavný tím, že tam můžete vidět svítící červy. Ty jsou nejznámější asi ve Waitomo Caves. My vám ale radíme: Jeďte se na ně podívat radši do Te Anau. Nebudou vám tam na krk dýchat stovky čínských turistů a celé je to mnohem méně turistické než Waitomo.

Jestli vás baví spíš adrenalin – je tady novozélandský vynález – tryskový člun Jetboat. Tím se nejlépe projedete v Queenstownu v kaňonu Skippers. Firmu, která vám nabídne nejlepší poměr cena výkon, vám rádi doporučíme! Známe se s nimi dokonce osobně.

A co Hobitín? Hobitín je nejlepší, když půjdete na jednu z prvních prohlídek, odpoledne už je tam dost lidí. Jo a je lepší ho koupit aspoň trochu s předstihem, tak pozor.

Často se mě taky ptáte na vyhlídkové lety. Těch je na Zélandu celá řada. A jasně, přiznávám na rovinu, když to koupíte přes nás, máme z toho fakt pěknou provizi. Doporučil bych vám to ale řešit spíš až na místě, pár dní dopředu a to hlavně podle počasí. Ty lety se totiž často právě kvůli špatnému počasí ruší. Takže u tohohle se vyplatí byt flexibilní a řešit to až na Zélandu.

Těch aktivit je opravdu celá řada: Umíme zajistit plavání v oceánu s delfíny, pozorování velryb, rybaření na jezeře i volném moři, výstup na sopku, rafting na vodopádu, kajaky, vyhlídkové plavby, maorská vystoupení a desítky dalších super zážitků.

Pokud tedy chcete zažít opravdu něco výjimečného, tak se nám určitě ozvěte a můžeme to spolu probrat. Nebudete litovat.

No a to už je pro dnešek všechno. Budu se na vás těšit zase u dalšího videa a článku.
Mějte se fajn a čau 🙂

Autor: Tomáš Machálek

Mohlo by se Vám líbit…