Video: Mexiko SPECIÁL + BONUS TOP 5 doporučení

Chystáte se do Mexika a hledáte rady a informace na jednom místě, přehledně? Pak jste tu správně.

Hedvika pro vás připravila souhrn toho nejdůležitějšího, co před cestou do Mexika nebo na Yucatánský poloostrov musíte vědět!

Plánujete cesti do Mexika a nevíte, jak na to? Pro více výletů a zájezdů kontaktujte naši specialistku Petru Silva Monreal. 

O Autorovi - Petra Silva Monreal

Mexiko Petře nabídlo svou náruč na krásných 15 let. Pohltilo ji svou krajinou, kulturou a hlavně tradicemi. Mexiko je úžasné a pro Mexičany se vždy najde způsob k radosti a oslavě, a to je to, co je dělá jedinečnými.

Hola amigos, zdraví vás Hedvika.

Rozhodli jste se jet do Mexika a hledáte co nejvíc informací, jak si vaši dovolenou opravdu užít? Bojíte se, že při výběru resortu šlápnete vedle?

V Mexiku jsem 20 let žila, vyzkoušela vše možné i nemožné, a to jak sama tak se svoji rodinou. Berte tedy následující rady jako mnou ověřené a prověřené pro kohokoliv, ať už využijete našich služeb nebo ne.

 

 1. Ubytování
Začneme tím, co vás často zajímá nejvíc. V Mexiku jsou velmi oblíbené plážové hotely s all inclusive. Podle mě několik hotelů přeci jenom vyčnívá nad ty ostatní. Chcete bohatý výběr v programu all inclusive, hotel s krásnou pláží, kde je klid, ale zároveň není daleko od živé promenády? Tak přesně tohle nabízí 4hvězdičkový hotel Allegro Playacar. Tento resort není podobný těm, které najdete v Cancúnu. Tam jsou spíše výškové budovy u pláže. Allegro Playacar nabízí ubytování v dvoupatrových bungalovech v luxusní čtvrti Playacar a kousek od populární 5. Avenue v městečku Playa del Carmen. Procházkou je to přibližně 20 minut. Přímo z Playa del Carmen jezdí i trajekt na ostrov Cozumel, takže výletovat můžete i sami. Cena za pobyt se vám určitě bude líbit také, protože třeba v květnu u nás vyjde 10denní pobyt bez letenky zhruba na 16 000 Kč za osobu. Hotel je vhodný jak pro páry, tak i pro rodiny a využijete zde širokou nabídku vodních sportů, večerních tématických show a třeba i relax ve wellness.

Mexiko je obecně velmi vhodné pro rodinnou dovolenou. Když vyrazíte s dětmi, jistě myslíte i na to, aby vaše děti měli dostatek aktivit a vy si dostatečně odpočinuli. Z vlastní zkušenosti vřele doporučuju 5hvězdičkový all inclusive Resort Iberostar Paraiso del Mar. Jezdíme do tohoto resortu s mým synem už 5 let a nemůžeme si ho vynachválit. Pro děti je tady připraveno opravdu spoustu aktivit. V menších skupinkách mohou řádit v přírodním bazénu, mají k dispozici několik heren a mnoho dalšího. Pro starší děti je zde speciální bar, kde mixují výborné drinky bez alkoholu. U něj si vyzkoušejí být na chvíli dospěláky. Pokoje jsou oproti ostatnim resortům větší, jídlo je pestré a každý den se obměňuje. Na pláži pro vás kuchaři denně připravují přímo v obrovských pánvích tacos a další pochoutky mexické kuchyně. Tenhle hotel vás jako 4člennou rodinu vyjde přibližně na 4900 Kč za pokoj a noc.

To byla krátká ukázka hotelů s all inclusive, ale často rezervuji i menší 3 a 4hvězdičkové rodinné hotely se snídaní pro ty z vás, kteří chtějí jezdit na jednodenní výlety. Na výběr je toho opravdu hodně. Samozřejmě umíme celou Mayskou riviéru, včetně Cancúnu a okolních ostrovů. Je jen na vás, kde svou dovolenou chcete strávit.

2. Pronájem auta
Další službou, kterou není radno rezervovat sám někde na internetu za nejasných podmínek, je pronájem auta. Nabízíme nejvýhodnější ceny pronájmu auta i s plným pojištěním, které se skládá z připojištění samotného vozu, pojištění třetích osob, pojištění majetku třetích osob a pojištění pro případ krádeže. Navíc, pokud nemluvíte dobře anglicky nebo španělsky, u předávky je automaticky náš český delegát. Určitě jeho pomoc oceníte a ještě vám přidá pár rad na cestu. Během cesty je vám pak také k dispozici na telefonu. Ceny vozů jsou v průměru o 30 až 50 nižší než u velkých mezinárodních půjčoven, kde denní půjčovné s plným připojištěním stojí astronomických 1800 Kč a více za malé auto. Automaticky vám také pomůžeme s plánováním cesty po Yucatánu a řekneme vám, kam s autem můžete a na kterou oblast se vám již pojištění nevztahuje. Pokud chcete vědět více o pronájmu auta v Mexiku, tak v naší Travel Akademii mu věnujeme video plné rad a doporučení.

 

3. Průvodcovaný zájezd
Pokud patříte naopak mezi cestovatele, kteří si rádi dopřejí poznávání s českým průvodcem, baví vás potkávat podobně naladěné spolucestující a chcete zemi poznat opravdu do hloubky, pak jsou tady naše průvodcované zájezdy. Ve srovnání s konkurencí vám za stejné, ale mnohdy i menší peníze, dáme více muziky. 4hvězdičkové hotely namísto 3hvězdičkových, průvodce, který vám kromě pocitu jistoty na cestě předá také spoustu osobních zážitků, zkušeností, doporučí dobrou restauraci, skvělé místo na koupání, zkrátka věci, které se v knižních průvodcích nedočtete. Navíc jsou místa, kam se nepodíváte jinak, než že vyrazíte na průvodcovaný zájezd. Třeba Palenque uvidíte jen, pokud si vyberete zájezd Krásy Yucatánu a indiánský Chiapas. Nově tam totiž neplatí pojištění u autopůjčoven, takže do Palenque sami autem jedině na vlastní riziko. Další náš zájezd, kde poznáte Palenque a celý Yucatán, je zájezd Mexiko křížem krážem. Ještě předtím ale vyrazíte do Mexico City, na aztécké pyramidy v Teotihuacánu a do Puebly. Tento zájezd máme jako jediní s rychlým přeletem z Mexica City do Cancúnu a za bezkonkurenčně nejlepší cenu 63 950 Kč na osobu. Naše zájezdy se jezdí v malých skupinkách do max. 12 osob a máme na ně vypsáno až 10 termínů. Naši čeští průvodci v Cancúnu celoročně žijí a lokality znají opravdu dobře.

 

4. Doporučení nejlepší pláže
Hledáte v Mexiku tu nejhezčí pláž? Nehledejte je na Mayské riviéře, ale na okolních ostrovech Holbox a Isla Mujeres. Jako jedni z mála zde nabízíme pobyty na libovolnou dobu a za zajímavé ceny. Ty dokážeme sjednat už od 1000 Kč za osobu a noc. Jako první si řekneme něco o Holbox. Pobyt na ostrově Holbox se hodí hlavně pro ty, kteří rádi poznávají místní kulturu a opravdové Mexiko. Transfer z Mayské riviéry pro vás rádi zajistíme. Pokud byste ale radši vyrazili po vlastní ose, půjčte si auto a nechte ho na hlídaném parkovišti v přístavu. Vyjde to určitě levněji než si vzít taxi. Na Holbox se dostanete z přístavního městečka Chiquilá, kde necháte zaparkované auto a nastoupíte na trajekt, který vyjíží právě z Chiquily. Cesta trajektem trvá cca 30 minut, takže žádná zdlouhavá plavba. Na Holbox nemohou auta a atmosféra je tu opravdu uvolněná. Relax v hamakách přímo v moři nebo procházky po pláži. No neberte to.
No a co Isla Mujeres? Tento ostrov je nedaleko Cancúnu. Dostat se na něj je jednodušší, ale bez předobjednaných transferů nebo alespoň angličtiny, to pro vás bude španělská vesnice. Z Puerto Juárez vyplouvá trajekt. Cesta trvá cca 1 hodinu a plavba je doplněna animačním programem jako živá hudba nebo tanec. Nachází se zde velmi popularní pláž Playa Norte a super se tu šnorchluje. Ubytování je málo, ale hotely na obou ostrovech jsme osobně vyzkoušeli a poradíme vám, který je pro vás nejvhodnější. Na obou ostrovech máte záruku, že tam nebudou řasy, které se naopak na Mayské riviéře jednou za čas objeví a znečistí moře i pláž.

 

5. Letenky
Cesta do Mexika bude jednoduchá, když budete vědět jak na to. Nejčastěji zajišťujeme letenky s jedním přestupem v Evropě a do Mexika se dostanete ještě ten samý den. Žádné dlouhé čekání a přestupy nebo problémy na imigračním v USA. A kdo nechce přestupovat, je tu i přímý let z německého Mnichova nebo z Frankfurtu. Chcete vědět i cenu? Obvykle počítejte 18 000 Kč, ale pokud zrovna frčí nějaká speciálka, tak může vyjít už na 14 000 Kč. No a to už je super cena, co říkáte?

 

A jsme u konce. Cestování s námi má svoji přidanou hodnotu. Tím spíše v dnešní uspěchané době, kdy se na nás různé informace valí ze všech stran. Člověk se v té záplavě snadno ztratí, nalítne a zůstane spíše frustrace. Nepatříme mezi obrovské cestovky, která má naleštěné výlohy, billboardy na D1 a reklamní slogany v každém druhém lifestylovém časopisu. Mexiko ale umíme a umíme ho opravdu dobře. Nemusíte nám to věřit, ale věřte těm, kteří s námi jezdí.

Díky za pozornost a Hasta luego!

Mohlo by se Vám líbit…