Video: Průvodce plážemi v Mexiku

Kde jsou ty nejlepší pláže? Kam za super šnorchlování?

Na kterých místech můžete plavat s želvami? A kam na pláže s dětmi?

Jedete do Mexika a řešíte to nejdůležitější. Jakou pláž si vybrat? Tak tohle video je přesně pro vás! V Mexiku je mnoho pláží, ale nejhezčí najdete na Mayské riviéře.

Pobřeží Mayské riviéry je typické svým jemným bílým pískem a tyrkysově zbarveným mořem.

Abyste si svojí dovolenou maximálně užili, připravili jsme pro vás PRŮVODCE na ty nejlepší pláže na Yukatánu.

Kde je super šnorchlování, kde můžete plavat s želvami, co je vhodné pro děti a spoustu dalšího.

A začněte plánovat, kam vyrazíte.

Plánujete cesti do Mexika a nevíte, jak na to? Pro více výletů a zájezdů kontaktujte naši specialistku Petru Silva Monreal. 

O Autorovi - Petra Silva Monreal

Mexiko Petře nabídlo svou náruč na krásných 15 let. Pohltilo ji svou krajinou, kulturou a hlavně tradicemi. Mexiko je úžasné a pro Mexičany se vždy najde způsob k radosti a oslavě, a to je to, co je dělá jedinečnými.

Hola amigos!

Jedete do Mexika a chcete pomoct s výběrem pláže? Tak dobře čtěte!

Mexiko je velké a na výběr je mnoho pláží. Ty nejhezčí najdete na Mayské riviéře. Pobřeží Mayské riviéry je typické svým jemným bílým pískem a tyrkysově zbarveným mořem. Mayskou riviéru si představte jako pás pobřeží s délkou asi 160 km jižně od letoviska Cancún až po přírodní rezervaci Sian Ka´an. Na výběr budete mít více druhů pláží:

1/ Veřejné pláže: většinou je využijete, pokud se ubytujete v hotelu se snídaní, a to proto, že hotely se snídaní nemají své soukromé pláže. Řešením jsou u těchto hotelů jsou takzvané Beach Cluby. O nich si ještě později něco řekneme.

2/ Soukromé pláže: najdete je u každého hotelu s all inclusive.

Hotelové resorty si udržují své pláže čisté. Veřejné pláže už tak čisté být nemusí.

Zde je několik oblastí, kde narazíte na ty nejoblíbenější pláže, a to jak veřejnými, tak soukromými.

1/ CANCÚN
Cancún má své vlastní letiště a je nejblíž k Mayské Riviéře. Pláže jsou zde bílé a drží se tady nejméně řas. Na druhou stranu je to tu vcelku betonová džungle a mnoho klidu tady určitě nenajdete.

2/ PLAYA DEL CARMEN
Tato oblast a pláže jsou rušné a plné restaurací. Nejhezčí pláž v Playe se jmenuje Playa Mamitas. Najdete tam i nejznámější plážový klub Mamitas. Na své si přijde každý, kdo dává přednost akci. Na pláži Playa del Carmen najdete vodní aktivity jako windsurfing, proudové lyže, jízdu na kajaku nebo potápění na úžasném korálovém útesu Mayan. Pokud jste ubytováni v hotelu bez soukromé pláže a přesto chcete mít k dispozici lehátka a slunečníky, máte možnost využít služby Beach Clubu, kde se platí vstupné, které se pohybuje kolem 800 Pesos. Zahrnuje většinou lehátko, slunečník a konzumaci nealko nápojů. Je to dobrá volba, pokud se ubytujete v hotelu, který svou pláž nemá.
Trochu mimo městečko se nachází luxusní čtvť Playacar, kde jsou all inclusive resorty, které mají své soukromé pláže.

3/ AKUMAL
Jedná se o jedno z nejklidnějších míst pro dovolenou v Mexiku a je to znát i na tamních plážích. Líhnou se zde želví mláďata, která pod dohledem odborníků můžete pozorovat. V Akumalu je k dispozici nejméně hotelů. Vyrazit sem můžete i jako rodina s dětmi. K dispozici je totiž ubytování ve vilkách s vybavenou kuchyňkou. Pokud si pronajmete auto, je to skvělý výchozí bod pro výlety.

4/ TULUM
Rozhodně místo, které má jedny z nejkrásnějších pláží. Při pobytu v Tulumu obyčejně lidé dávají přednost luxusním resortům all inclusive, které se jsou přímo na pláži. Levnější variantou jsou hotely se snídaní, které se nachází přímo ve městě Tulum a na pláž musíte dojet. Hotely se snídaní jsou jako dělané hlavně pro podnikání výletů do okolí. A kdo chce vidět zvláštního vodního tvora jménem kapustňák, tak do přírodní rezervace Sian Ka´an už je to z Tulumu jen kousek. V Tulumu se zároveň nachází spousta postvátných zatopených jeskyní, kterým se říká cenotes. Například v cenote Calavera můžete jak šnorchlovat, tak se i potápět.

5/ ISLA MUJERES
Na ostrově Isla Mujeres se nachází známá pláž Playa Norte. Z pláže můžete lodičkou dojet k majáku, kde při šnorchlování lze zahlédnout sochu Panny Marie. Šnorchl a ploutve si můžete půjčit přímo na pláži. Na ostrov se dostanete lodí z přístavu Puerto Juárez v Cancúnu. Jezdí to každou půl hodinu a cesta trvá přibližně 30 minut. Pokud byste chtěli ještě vyrazit za šnorchlováním, můžete se vydat na ostrov Cozumel, na který se jezdí lodí z Playa del Carmen. Na Isla Mujeres se můžete pohybovat půjčenými golfovými vozíky, ale pozor – je nutné mít mezinárodní řidičák, bez toho vám vozík nepůjčí!

6/ HOLBOX
Ostrov Holbox je rájem na zemi sám o sobě. Určite patří mezi naše horké typy. Písek je bílý a jemnější než mouka a vstup do moře je velice pozvolný. Díky tomu má moře modré a tyrkysové odstíny. Typické pro toto místo jsou houpačky a hamaky na plážích i přímo v moři. Je to super relaxace. Další věcí, kterou jinde neuvidíte, je svítící plankton. Stačí večer vyrazit na výlet k Punta Coco, kde bývá největší tma. Když budete mít dobrý foťák, odvezete si skvělé fotky. Na jaře se zde krom jiného dá plavat i s mírumilovným žralokem velrybím. Na Holbox se dostanete lodí z městečka Chiquilá, kam vás buď dopravíme transferem nebo si tam dojedete sami autem, které na místě necháte zaparkované. Na Holboxi nejezdí auta, ale i tady si můžete pronajmout golfové autíčko.

Krátký souhrn:

– Pro rodiny s dětmi doporučuji klidný Akumal.

– Pro vás co dáváte přednost luxusu, tak určitě Tulum nebo Playacar.

– Pro párty lidi Cancún a městečko Playa del Carmen.

– Pro vás, co si rádi zašnorchlujete, tak ostrov Isla Mujeres a Cozumel.

No a Holbox pro ty, co chtějí strávit tu nejromantičtější mexickou dovolenou.

Hasta luego!

Mohlo by se Vám líbit…