Video: Mauricius SPECIÁL – rady od A do Z – BONUS: 9 tipů na super resorty

Chcete zažít pravou exotiku, ale Asie nebo Afrika je pro vás už moc silný kafe? Jeďte na Mauricius!

Procházky deštným pralesem, koupání pod vodopády, výstup na nejvyšší horu, jedinečná kreolská kuchyně, skvělý místní rum a samozřejmě super šnorchlování, dlouhé bílé pláže s palmami a scenérie, jaké znáte z katalogů. Všechno na jednom místě a ještě k tomu vysoký standard ubytování a služeb, jak jsme zvyklí v Evropě.

Také byste jeli hned? Tak mrkněte na video a začněte plánovat.

Dozvíte se:

→ kdy letět na Mauricius,
→ kdy je to nejlevnější,
→ jak si vybrat resort,
→ stačí polopenze nebo all inclusive?

Už se vidíte na pláži při západu slunce s drinkem v ruce? Pokud nejste jen plážoví povaleči, ZDE najdete inspiraci, co rozhodně na Mauriciu nevynechat. Teď už jen zarezervovat dovolenou v ráji a můžete vyrazit!

O Autorovi - Petr Musílek

Od Petra můžete čekat detailní znalost Austrálie a Pacifiku.  Splupracuje s National Geographic a Českým rozhlasem. Také létá na paraglidu, miluje sushi, single malt whisky a zlaté retrívry.

Ahoj cestovatelé,

plánujete dovolenou na Mauricius? V článku se dozvíte, jak je to na Mauriciu s počasím, poradíme jestli je lepší polopenze nebo all inclusive a hlavně vám dáme tipy na 9 hotelů, které mají nejlepší poměr cena výkon.

Osobně jsme navštívili desítky resortů a na ostrově máme naše české kolegy, takže tyhle informace máte přímo od zdroje.

KDY NA MAURICIUS?

Nejlepší období pro návštěvu Mauriciu je od října do prosince a od půlky března do června. Vzduch má 30°C, moře 28°C. Elegantně se vyhnete období, kdy nejvíc prší a navíc od března do června končí hlavní sezóna a ceny klesají. Od ledna do začátku března musíte počítat s větším počtem srážek, jde ale pouze o přeháňky a krátké bouřky. Na druhou stranu jsou ideální podmínky pro potápění a šnorchlování, protože moře je nejprůzračnější. Ceny jsou však také trochu vyšší. Za exotikou v zimě totiž vyjíždí celá Evropa.

Období od června do září doporučujeme golfistům a lidem, kteří si chtějí ostrov pořádně prochodit a nevadí jim nižší teploty. Teploty vzduchu jsou kolem 25°C, moře 24°C. To nejlepší je, že ceny jsou v této době na minimu. Vánoce a Silvestr osobně nedoporučuju. Pokud vám ale nevadí dvojnásobné ceny a častější srážky, klidně jeďte. Musíte však počítat s větším počtem turistů.

JAK JE TO S UBYTOVÁNÍM?

Nabídka ubytování na Mauriciu je široká. Místní hotely mají jedno společné: každý 4* a 5* hotel má v blízkosti pláž. Neexistují zde obrovské hotelové „paneláky“. Na Mauriciu totiž platí, že nejvyšší bod střechy hotelu nesmí být vyšší než palmy lemující okolní pláže. Většina hotelů má dobré podmínky pro šnorchlování, potápění, plavání a jemný písek na pláži. Pláž bývá součástí hotelu. Navíc většina hotelů nabízí nějaký benefit zdarma – fakultativní výlety, plavby lodí na okolní ostrůvky, masáže, lázně atp.

Severní pobřeží ostrova je ideální pro ty z vás, kteří máte rádi noční život. Je zde mnoho restaurací, diskoték, sport barů a dalších nabídek pro zábavu. Na pobřeží jsou písečné pláže, velmi dobře chráněné okolní přírodou od větru. Pro nenáročné klienty je zde menší, ale komfortní 3hvězdičkový hotel s uvolněnou atmosférou Récif Attitude, který je pouze pro dospělé. Ideální je tak pro novomanžele, kteří nechtějí utratit celé jmění. Hotel nabízí spoustu zábavy, mají tady skvělý infinity bazén a jen pár metrů od pláže můžete pozorovat volně žijící delfíny a želvy. Za zájezd na 7 nocí s polopenzí dáte od 30 tisíc, za all inclusive od 35 tisíc Kč.

Berete s sebou celou rodinu a nevadí vám si trošku připlatit? Správnou volbou pro vás bude 4hvězdičkový hotel Zilwa Attitude. K hotelu patří krásná pláž s výhledem na skalnatý výběžek Coin de Mire a dva tropické ostrůvky. Naši klienti si chválí skvělý servis a velké pokoje. Pro děti tady mají parádní dětský klub, spoustu aktivit i bezva dětský bazén. Cena? Od 41 tisíc Kč za zájezd na 7 nocí s polopenzí. Za all inclusive na stejnou dobu dáte od 48 tisíc Kč na osobu.

Jih ostrova patří mezi nejoblíbenější místa na Mauriciu. Ideální pro páry i pro rodiny. Najdete zde malé útulné pláže a skalní utesy.
Levnější variantou pro rodiny s dětmi je 4hvězdičkový hotel Riu Creole. Krásná pláž přímo u hotelu, super šnorchlování a celkově půvabné prostředí přímo pod horou Le Morne Brabant, kterou určitě znáte z reklamních fotografií o Mauriciu. Pro děti je zde nachystaný fajn program, dětský koutek i dětský bazén. Hotel je součástí komplexu Riu spolu s vedlejším hotelem Riu Le Morne, který je pouze pro dospělé. Cena za zájezd na 7 nocí s all inclusive se pohybuje od 38 tisíc Kč. Polopenzi tento hotel v nabídce nemá.

Pro náročnější klienty doporučujeme luxusní 5hvězdičkový hotel LUX Le Morne. Dlouhá pláž a laguna je chráněná korálovým útesem, takže super na šnorchlování. Pavilony obklopené tropickou zahradou leží přímo pod horou Le Morne Brabant, která resort chrání před větrem. Skvělé místo pro svatby i líbánky. Hotel nabízí spoustu aktivit zdarma a nadšení budete i z hotelových bazénů. Za zájezd na 7 nocí s polopenzí dáte od 47 tisíc Kč na osobu. Za all inclusive potom od 57 tisíc Kč.

Pokud vyrážíte na Mauricius za golfem, doporučujeme 5hvězdičkový resort Paradis Beachcomber. Největší resort v Indickém oceánu se slavným mezinárodním golfovým hřištěm. Resort leží přímo u pláže a užijete si zde i skvělé západy slunce a na každém pokoji mají obří vanu. Za 7 nocí s polopenzí dáte od 55 tisíc Kč. S all inclusive od 68 tisíc Kč za osobu.

Jihozápad ostrova je můj tip a to nejen díky úžasným západům slunce. Najdete tady krásnou pláž Flic-en-Flac. Pro fajnšmekry doporučujeme parádní 4hvězdičkový hotel La Pirogue. Jako jediný resort na Mauriciu má krásné tradiční a vzdušné bungalovy rozeseté v palmovém háji. Nádherná, dlouhá a široká pláž, ze které můžete přímo šnorchlovat. Při all inclusive balíčku máte navíc možnost využívat i sousední 5hvězdičkový hotel Sugar Beach.
Za zájezd na 7 nocí s polopenzí zaplatíte od 45 tisíc Kč na osobu. S all inclusive pak od 56 tisíc Kč.

Východní pobřeží ostrova je pro lidi, kteří preferují klid a chtějí být mimo dění. Vynikající podmínky jsou zde pro kite a surfování, ale také pro potápění, neboť se tady nachází chráněný podmořský park Blue Bay. Pozor si dejte na období od června do října, kdy zde je dost větrno. Zlatá střední cesta na východě je 4hvězdičkový Ambre Resort, ležící v oblasti Belle Mare. Tento hotel je pouze pro dospělé a má dlouhou bílou pláž. Moderní a vzdušné pokoje se nachází v tropické zahradě přímo v blízkosti pláže. Pokoje Superior a Deluxe mají v koupelně i vanu a z terasy nebo balkonu výhled na moře. Ceny se pohybují od 40 tisíc Kč za 7 nocí s all inclusive. Polopenzi tento resort nenabízí.

Můj tip je 4hvězdičkový Preskil Island Resort. Jde o jediný hotel na Mauriciu, který se nachází na soukromém poloostrově s dlouhou písčitou pláží, ze které se dá skvěle šnorchlovat. V blízkosti je historická vesnice Mahebourg. Resort prošel rekonstrukcí v roce 2019. Pokoje s výhledem na moře se nacházejí v jednopatrových pavilonech rozmístěných po celém poloostrově. Pokud si připlatíte, budete ubytováni v moderních vilkách v tropickém stylu s výhledem na lagunu, hory i do zahrady. Resort je skvělý jak pro romantické páry, tak pro rodiny s dětmi. Ceny se pohybují od 44 tisíc Kč za pobyt s polopenzí na 7 nocí. S all inclusive od 51 tisíc Kč.

5hvězdičkový resort Shandrani Beachcomber leží přímo v laguně Blue Bay se známým podmořským parkem. Takže nejlepší šnorchlování na Mauriciu. Resort má tři pláže a vilky rozprostřené v tropické zahradě podél celého pobřeží zálivu. Všechny pokoje mají výhled do laguny nebo na oceán a mimo jiné také koupelnu s vanou. Golfisté ocení golfové hřiště zdarma. Ceny se pohybují od 48 tisíc Kč za zájezd na 7 nocí s polopenzí a od 57 tisíc Kč za 7 nocí s all inclusive.

JÍDLO A PITÍ

A jsme u našeho oblíbeného téma – u jídla a pití. Výborné je, že všechny 4* a 5* hotely na Mauriciu mají několik restaurací, takže během jednoho dne tady ochutnáte Francii, Indii, africkou i kreolskou kuchyni, mečouna, tropické ovoce chobotnice, langusty atd. atd.

Polopenze je vhodná pro ty z vás, kteří máte v plánu ostrov procestovat a nejen ležet v hotelu nebo na pláži. Polopenze obsahuje snídani a večeři vetšinou formou švédských stolů. Z nápojů ke snídani dostanete čaj, kávu, džus. Pozor, u večeře nejsou zahrnuty nápoje žádné.

All Inclusive je ideální pro rodiny s dětmi a pro ty, kteří rádi tráví většinu času v resortu a jeho okolí. V ceně jsou nápoje po celý den.

Ubytování pouze se snídaní nebo ubytování bez stravy na Mauricius není moc obvyklé a většinou ani nelze rezervovat.

Na Mauriciu máme také česky hovořící delegáty, kteří se o vás při vašem pobytu postarají. V případě zájmu s nimi můžete probrat také možnosti výletů. Ty mohou být buď privátní nebo skupinové, s anglickým či slovenským průvodcem. Mauricius můžete také kombinovat s pobytem na nedalekém sopečném ostrově Réunion.

Umíme toho samozřejmě daleko víc. V článku jsme vybrali jen pár věcí, na které se nás často ptáte. Pokud chcete poradit nebo máte další dotazy, ozvěte se nám.

Mohlo by se Vám líbit…