Video: Jak cestovat po USA?

Už jste vyřešili, jak budete po USA cestovat?

Obytňák, autobus, auto, přelety? Sami nebo s průvodcem?

Specialista na USA - Petr Musílek

Od Petra můžete čekat detailní znalost Austrálie, Pacifiku a USA. Spolupracuje s National Geographic a Českým rozhlasem. Také létá na paraglidu, miluje sushi, single malt whisky a zlaté retrívry.

Ahoj cestovatelé,

už jste vyřešili, jak budete po USA cestovat? Obytňák, auto, bus, přelety? Sami nebo s průvodcem? Já nevím, co je nejlepší pro vás osobně. Ale vím, jak dopravu po USA zkombinovat tak, aby to dávalo 1) finančně smysl, 2) bylo to bezpečný a 3) pohodlný. Tak pojďme na to.

Jak se to dělá nejčastěji?

– Osobák a spaní pod střechou.
– Obytňák a spaní v přírodě.
– Zájezd ve skupině s průvodcem.

Pokud do USA letíte jednou za život, chcete to nejlepší a máte max. 3 týdny, zvolte kombinaci osobního auta, hotelů a případně vnitrostátních přeletů. Někam doletíte, půjčíte si na letišti komfortní auto s automatem, objedete to nejlepší a posunete se dál. Přespíte v hotelech či stylových motelech, a v případě kombinací třeba východního a západního pobřeží přeletíte letadlem. Tahle varianta není drahá, stihnete to nejlepší z USA a bude to skvělá barvitá dovolená se spoustou zážitků. Nevýhodou je, že to kvůli cenám a kapacitě musíte řešit třeba i 6-9 měsíců dopředu. A navíc se dost svážete rezervacemi, takže se moc nedá improvizovat během cesty.

Naopak obytné auto z půjčovny a spaní po kempech znamená velkou svobodu, nemusíte mít každý den přesně naplánovaný program a užijete si hodně té americké přírody. Nevýhody obytňáků vidím hlavně dvě.
1) těsnější prostor nemusí vyhovovat každému.
2) obytňák znamená omezené cestování – zákaz vjezdu do centra velkých měst a hlavně pomalejší cestování, takže ve 3 týdnech zřejmě nestihnete objet to nejlepší.

Jo a ještě poznámka, aby vám obytňák půjčili musíte si ho vyzvednout až následující den po příletu. Z bezpečnostních důvodu, abyste neusnuli za volantem 🙂

Jezdíte raději ve skupině s českým průvodcem? Takové cesty po USA jsou dobrou volbou pro ty z vás, co nemáte čas, dostatečnou angličtinu nebo energii něco si doma plánovat. Nebo prostě během cesty nechcete dennodenně něco řešit a odřídit dlouhé přejezdy.

Vyberte zájezd s průvodcem a nechte cestovku, aby to všechno pořešila za vás. Správný termín, vhodnou trasu, různé způsoby dopravy i sestavení programu.

Asi vás překvapí, že jsem vynechala vlaky a autobusy. To proto, že to není vhodný způsob dopravy pro středoevropana, který chce za dva – tři týdny vidět to nejlepší z USA. Přejezdy těmito prostředky doporučujeme pouze na kratší přejezdy nebo spíše výlety.

Jezdíte rádi sami? Pak obvykle nechcete, aby vám do toho někdo kecal, ale byli byste rádi, kdyby na vás někdo dohlédnul. Jakto, že jsme si tak jistí? Protože plánování cest do USA se věnujeme už přes 18 let. Pomůžeme vám s naplánováním trasy i rozpočtem cesty, předáme naše bohaté zkušenosti i kontakt na naše české kolegy v USA pro případ nouze. A na místě už je to na vás.

Tak si pojďme shrnout to nejdůležitější:

– když máte rádi svobodu, jeďte s obytným vozem a přenocujte v kempech
– když máte rádi jistotu, půjčte si osobák a spěte v hotelech
– když chcete ušetřit čas, nebojte se využívat vnitrostátní přelety
– když se nechcete o nic starat, ale hodně se dozvědět, jeďte na zájezd s průvodcem

Líbilo se vám video? Dejte nám LIKE 🙂 Jo a taky ODBĚR našeho YOUTUBE kanálu, ať vám neutečou další videa. V naší Travel Akademii toho pro vám máme o cestování spoustu.

See ya guys!

Mohlo by se Vám líbit…