Tipy: První den na Srí Lance | Travel Akademie

Tipy: První den na Srí Lance

Nemáte rádi nejistotu po přistání? V nové zemi, kde to neznáte a nevíte, co dělat? Tak to už se vám po přečtení všech našich TIPŮ u dovolené na Srí Lance NESTANE!

Přiletěli jste právě do Kolomba. Co dělat dál, kam jít, co zařídit a jak se vyznat ve všech těch sinhálských nápisech?
Nebo, jak říká naše průvodkyně Věrka: „jak přečíst všechny ty prdelky a zavináče?“

Co vás čeká první den na Srí Lance, od dosednutí letadla až po příjezd do hotelu, si přečtěte zde…

Skvělá zpráva! S námi dostanete slevu 20% na knížku Průvodce Srí Lankou od Lonely Planet.

Překvapením číslo jedna bude, až Vám cestou kolem duty free budou nabízet pračky a ledničky. ANO, není to sranda, i když tam Vám to bude připadat vtipné. Srílančané, kteří se vrací domů ze zahraničí, kde třeba i 5 let pracovali, nakupují o sto šest – je to totiž o půlku levnější.

Ještě pár praktických informací k celé dovolené a už jste připraveni skoro na všechno:

  • jakou zásuvku tam mají?
  • kolik tam co stojí?
  • jaký je časový posun?

Tak čtěte pozorně sekci na našem webu Praktické informace při cestě na Srí Lanku.

Připravte si oblečení do vedra už v ČR, ať nedopadnete jako malý Míša, kterého maminka navlíkla do podvlíkaček, aby v únoru cestou na letiště nezmrznul. On v nich ale na Srí Lance absolvoval program celého prvního dne! Lezte si 300 schodů k chrámu v poledne ve 35°C v podvlíkačkách -:)

Nechcete dlouze přemýšlet, co si sbalíte do kufru? Odškrtejte si prostě náš seznam věcí, které se Vám na Srí Lance budou hodit.

Tak, a teď už bude všechno v klidu a pohodě. Pokud ale máte ještě další otázky, klidně nám zavolejte nebo napište. Za těch spoustu let cestování na Srí Lanku víme opravdu všechno.

O Autorovi - Věra Kusá

Věrka žije střídavě v Čechách a na Srí Lance, kam se poprvé dostala jako turista a začala se zabývat místní kulturou. Ve volném čase cestuje, poslouchá hudbu a jezdí na lyžích.

Mohlo by se Vám líbit…