Video: Jak se bezpečně a s chutí stravovat ve Vietnamu?

O tom, že Vietnam je gurmánským rájem, vás nemusíme přesvědčovat. Popularita vietnamské kuchyně je značná a dokazuje to bistro v každém mini českém městečku.

Vietnamem se prostě musíte projíst. Dnes se dozvíte:

  • co rozhodně nevynechat,
  • co nabízí vietnamský streetfood,
  • jak si neutrhnout ostudu a jakž takž dodržet zvyky,
  • proč je Vietnam kávovou velmocí.

Vietnamská kuchyně je autentická a ohromí vás. V každé části země se navíc liší. All inclusive stravování není v hotelích ve Vietnamu rozšířené a setkáte se s ním pouze ve vybraných resortech. V ceně běžného hotelu je vždy snídaně.

Polévá Vás horko jen pomyslíte na hůlky? Co když se to bude hýbat? A co třeba představa jídla, které nemáte ani tušení z čeho je udělané?

Zjistěte jaké jsou zvláštnosti stolování a jak si užít vietnamské jídlo v tomto článku.

Jste odvážní a nebojíte se experimentovat? Budete mít spoustu příležitostí. Obecně platí, že kde je plno, tam je dobré jídlo. Stravujte se s místními na tržištích a ochutnejte třeba tyto speciality.

Věděli jste, že Vietnam patří k největším světovým producentům kávy odrůdy robusta? Pije se velmi silná a nejčastěji s ledem a slazeným kondenzovaným mlékem.

Skvělá zpráva! S námi dostanete slevu 20% na knížku Průvodce Vietnamem od Lonely Planet.

Nezapomeňte mrknout také na náš, kde naleznete užitečné rady o stravování ve Vitnamu.

Na konec je tady ještě od nás krátké video o vietnamském stravování.

Dobrou chuť vám přejeme.

 

 

O Autorovi - Alena Lundová

Alena studovala v Austrálii, procestovala Nový Zéland, žila v Kanadě a na kole projela Japonsko, Střední a Jižní Ameriku. Vietnam si oblíbila pro skvělé jídlo, pestrou přírodou, etnické menšiny a odlišné životní hodnoty místních.

Mohlo by se Vám líbit…