Video: Doprava na Bali – jak se po ostrově efektivně pohybovat? | Travel Akademie

Video: Doprava na Bali – jak se po ostrově efektivně pohybovat?

Je vhodné si na Bali půjčit auto? Kolik stojí půjčení skútru?

A co auto s řidičem?

Jak je to s dopravou na BALI? Na kole sporadicky, skútrem vždy a všude, kam se skútr nedostane, tak tam pěšky s dětmi, ideálně autem.
 
Ještě dnes si pamatuji, jak za námi přiletěli kamarádi na Bali. Automaticky jsme jim pronajali skútry, protože bez nich by se nikam nepodívali, resp. jakákoliv cesta by trvala děsně dlouho.

Hned za první zatáčkou skončili ve vesnické studni. Naštěstí měli jenom pár škrábanců a motorka se dala opravit. Mohlo to skončit hůř. Na Bali to není nic neobvyklého.

Dalo by se tomu předejít. Jen umět vyhodnotit své řidičské dovednosti, schopnost se rychle zorientovat, nebo přenechat stres někomu jinému!
 
Každopádně auto s řidičem je cenově dostupné a pro klidnou dovolenou určitě první volba.
 
Vybrat si na Bali můžete z několika dopravních prostředků: 

  • Auto s řidičem
  • Skútr bez řidiče (nebo dokonce i s řidičem za příplatek)
  • Koza na volno
  • Gojek/Blue Bird služby

Koza se nám moc neosvědčila. Kufr táhla blbě, několikrát nás shodila do rýžových polí a většinu cesty žrala.
 
My jsme už na Bali jako doma. Vyzkoušeli jsme všechny dopravní prostředky. Víme pro koho co zvolit, a to tak, abyste přežili dovolenou bez úrazu a nehody. Všechny naše poznatky a know how jsme shrnuli právě do tohoto videa.

~ BONUS: Pro všechny, kteří hodlají na Bali řídit, tak pro vás máme velmi užitečné informace ~

 

Chcete si půjčit karavan/obytný vůz, ale nevíte jak na to? Porovnejte karavany po celém světě zdarma, snadno a rychle. To vše ve 33 zemích od 60 společností. Více info na pronájmy karavanů.

Až se rozhodnete jaký prostředek zvolit, dejte nám vědět. Jsme na to moc zvědaví!

O Autorovi - Ada Tzoneva

Adě se cestování stalo osudovým již během studií na Univerzitě Karlově, kdy 2 roky žila a studovala v Brazílii a půl roku v Portugalsku. Svou zatím poslední velkou cestu podnikla po dokončení studií, kdy strávila několik měsíců v Indonésii, která ji naprosto očarovala.

Mohlo by se Vám líbit…