Tipy: Relax a zážitky na Maledivách

Maledivy, tvoří tisíce ostrovů a ostrůvků, a ty nenabízí jen odpočinek pod palmami vrhajícími stín na bělostný písek, ale také odpočinek aktivní, díky kterým si můžete pobyt v ráji užít na 100%.

Poznejte místní život za branami resortu

Zkuste třeba jednodenní výlet který vám pomůže trochu více porozumět kultuře a zvykům lokálních obyvatel. Do poznávání zdejší kultury se nemusíte pouštět úplně na vlastní pěst.

V maledivských resortech vám rádi poradí nebo pomohou naplánovat cestu za poznáním každodenního života místních obyvatel (jedinou výjimkou jsou hotely v opravdu odlehlých částech Malediv, odkud jsou lokální ostrovy nedosažitelné.

Potkejte další obyvatele Malediv – rejnoky

Setkání s rejnoky je na Maledivách poměrně běžné i v blízkosti resortu, pokud se za nimi ale vydáte na výlet lodí, máte velkou šanci kromě rejnoků spatřit i delfíny.

Náš tip pro pozorování rejnoků opravdu zblízka zní – zaměřte se na výběr resortu. Ty, které se nachází přímo na pláži, rejnoky v podvečer krmí a rejnoci jsou zvyklí si brát potravu z rukou. Z resortů, které jsme osobně navštívili, vám pro takový zážitek doporučujeme Sun Island Resort, Kurumba Maldives a Kihaa Maldives.

Šnorchlujte kdekoliv a kdykoliv

Až budete balit na cestu, nezapomeňte na brýle a šnorchl, pokud nemáte vlastní, nezoufejte, v hotelu vám je rádi zapůjčí většinou za cenu okolo 10 dolarů na den.

Maledivský podmořský život je nesmírně bohatý a pozorovat ho můžete v podstatě kdekoliv a kdykoliv, nicméně ne u všech hotelů je šnorchlování stejně skvělé.

Využít můžete také možnost celodenní plavby za nádherným podmořským světem ve větší vzdálenosti od hotelových pláží, konkrétní možnosti vám rádi představí na recepci hotelu.

Zažijte podmořský svět zblízka
Maledivy nabízí skvělé podmínky pro potápění a potápěčské výlety. Ty nabízí snad kažý resort na ostrovech. Skvělé zkušenosti máme s výlety organizovanými resorty Embudu Village a Vilamendhoo Island.

Nezapomenutelným zážitkem je také setkání se žralokem velrybím – největším žijícím zástupcem žraloků. Narazit na něj můžete právě při potápění a ačkoliv jeho spatření je nejisté, v zimních měsících ho hledejte spíše u jižních atolů, naopak v létě u těch severních a severovýchodních.

Zahrajte si golf v tropickém ráji

Je Vaší doménou golf ? Pak jste na správném místě ! Vzdát se ho nemusíte ani na dovolené. Vyberte si třeba resort, kde mají hosté k dispozici klasické golfové hřiště – Kuredu Island Resort nebo luxusní Shangri-La’s Villingili Resort & Spa.

Nebo třeba z vlastní zkušenosti můžeme vřele doporučit, Sun Island Resort, kde sice nenajdete velké hřiště, ale zábavné odpoledne můžete strávit při minigolfu nebo využít tenisové a volejbalové kurty i fitness přímo v areálu.

Na Maledivách můžete chvíle na pláži vyměnit také za vodní sporty všeho druhu, užít si masáže, nebo jet na rybolov… nebo se prostě jen tak kochat a poslouchat oceán.

Hledáte pojištění na cestu? Cenově nejvýhodnější do celého světa, připojištění COVID a další možnosti? My vám poradíme!

O Autorovi - Věra Kusá

Věrka žije střídavě v Čechách a na Srí Lance, kam se poprvé dostala jako turista a začala se zabývat místní kulturou. Ve volném čase cestuje, poslouchá hudbu a jezdí na lyžích.

Mohlo by se Vám líbit…