Video: Island v obytném voze

Jak si projet Island v karavanu?

Na co si dát pozor?

Chcete si půjčit karavan/obytný vůz, ale nevíte jak na to? Porovnejte karavany po celém světě zdarma, snadno a rychle. To vše ve 33 zemích od 60 společností. Více info na pronájmy karavanů.

Jedna z nejpopulárnějších destinací na pronájem obytného vozu je Island.

Podívejte se k nám na web GO2 CAMPER na adrese pronajmy-karavanu.cz, což je největší český srovnávač karavanů po celém světě a právě Island u nás také najdete.

Na Islandu spolupracujeme se všemi důležitými autopůjčovnami a umíme tak zařídit levný campervan pro 2 mladé cestovatele, ale i velký motorhome pro celou rodinu. Na výběr tady máte totiž z desítek modelů.

Pronájem obytňáku se tu vyplatí víc než shánění ubytování, která mohou být často vyprodaná a drahá. Získáte navíc maximální volnost pohybu a nejste vázaní rezervovaným ubytováním.

Nezapomeňte se také podívat na nabídku obytných vozů u nás na webu! Nebo se na detaily rovnou zeptejte Froda.

Přejeme šťastné plánování vaší dovolené!

O Autorovi - Go2 Camper

Go2 Camper – první český srovnávač a online rezervační systém na pronájem obytných vozů po celém světě. 5 kontinentů, 33 zemí, 60 autopůjčoven, 513+ modelů. Kompletně v češtině!

Ahoj cestovatelé,

jedna z nejpopulárnějších destinací na pronájem obytného vozu je Island.

Podívejte se k nám na web GO2 CAMPER na adrese pronajmy-karavanu.cz, což je největší český srovnávač karavanů po celém světě a právě Island u nás také najdete. Na Islandu spolupracujeme se všemi důležitými autopůjčovnami a umíme tak zařídit levný campervan pro 2 mladé cestovatele, ale i velký motorhome pro celou rodinu. Na výběr tady máte totiž z desítek modelů.

Pronájem obytňáku se tu vyplatí víc než shánění ubytování, která mohou být často vyprodaná a drahá. Získáte navíc maximální volnost pohybu a nejste vázaní rezervovaným ubytováním.

Na Islandu je letiště v Keflavíku, což je asi 50 km od Reykjavíku. Některé půjčovny mají pobočky rovnou u letiště v Keflavíku, jiné až v Reykjavíku. My to máme ve vyhledávači nastavené tak, že když si zadáte Reykjavík, vyjede vám k tomu rovnou i Keflavík a obráceně.

Přímé lety z České republiky na Island nemusí vyjít zrovna nejlevněji. Pokud byste tedy chtěli ušetřit, popřemýšlejte o možnosti letět z Vídně s nízkonákladovkou Wizz Air. Tam jsou ty ceny mnohonásobně nižší a určitě se to vyplatí.

Pronájem obytňáku můžete zvolit klidně jen na pár dní a střihnout si tzv. Golden Circle. To je asi 300 km okruh po několika známých lokacích.

My ale doporučujeme vyrazit alespoň na 14 dní a objet si celý ostrov kolem dokola – téhle trase se říká Ring Road. Stihnout se to dá s řadou kompromisů i za týden. Ale samozřejmě platí, že čím delší dobu máte, tím lépe. Budete mít víc času na poznání jednotlivých míst a nebudete muset pospíchat.

Dva týdny jsou ideální, ale i tři týdny jsou úplně v pohodě. To už pak pohodlně stihnete objet jak Ring Road tak Golden Circle.

Dejte si pozor, v obytném voze na Islandu nemůžete kempovat jen tak kdekoliv v divočině, za to vám hrozí tučná pokuta. Na noc je potřeba s obytným vozem zajet do placeného kempu. Ty jsou často velmi pěkně vybavené – mají sociální zařízení, sprchy a kuchyně. Takže tyhle věci ve svých obytných vozech teoreticky ani nepotřebujete. Pouze v zimním období nejsou všechny kempy otevřené, ale i tak je jich tam více než dostatek. Také upozorňujeme na to, že na některé cesty se smí jen s obytňákem, který má pohon 4×4. Jestli tedy na takovou cestu vyrazit zvažujete, pohlídejte si to.

A kdy na Island?

Hlavní sezóna a nejvyšší ceny jsou na Islandu v létě – tedy červenec a srpen.

Vedlejší sezóna, kdy je počasí pořád ještě OK a ceny jsou nižší, je na jaře a na podzim.

Nízká sezóna, kdy seženete obytňáky za nejlepší ceny je pak v zimě. Jo, v zimě se na Island taky jezdí. Je to vlastně docela super tip. Máte možnost vidět polární záři, kterou v létě neuvidíte, nebude tam tolik lidí a ještě ušetříte dost peněz. Zkusil bych se ale vyhnout Vánocům a Novému roku. To bývají ceny vysoké a lidí hodně, protože jsou ve světě Vánoční prázdniny.

Hlavně si nezapomeňte teplé oblečení! To ale platí pro celý rok. Počítejte s tím, že na Islandu dost fouká. Tohle určitě nepodceňte. Některé půjčovny také nedávají do obytňáků peřiny a polštáře. To platí hlavně u malých a levných vozů. Je tedy potřeba dovézt si vlastní spacák. To si nezapomeňte pohlídat, ať nejste na místě překvapení!

Pokud vás toho o cestování v obytňáku na Islandu zajímá více, určitě se podívejte na kartu destinace Island u nás na webu na pronajmy-karavanu.cz/island, kde to máme popsané více do detailu.

Zkuste si karavany také cvičně vyhledat v našem vyhledávači, je to zadarmo a můžete si porovnat kdy to kolik stojí a podívat se, jaká auta se tam vůbec nabízí. Myslím, že budete fakt mile překvapení! Podařilo se nám tam nasmlouvat docela zajímavé půjčovny s bezkonkurenčními cenami. Jen pozor, Island je hodně populární a auta se rychle vyprodávají, tak je dobré začít tu rezervaci řešit raději s několikaměsíčním předstihem, klidně i půl roku a více. Především pokud chcete jet v hlavní sezóně.

No a to už je ode mě pro dnešek všechno. Pokud se vám video líbilo, dejte nám like a odběr. Nezapomeňte se také podívat na další videa z naší Travel Akademie. Máme tady spoustu rad a tipů na cestování nejen v obytných vozech. A hlavně se podívejte na náš webový srovnávač na pronájmy karavanů po celém světě GO2 CAMPER.

Je to jediný web svého druhu v České republice, je kompletně v češtině a platby probíhají v českých korunách.

Budeme se na vás těšit!
Go2 Camper – Karavany po celém světě!

Autor: Tomáš Machálek

Mohlo by se Vám líbit…