Video: Jak si vybrat zájezd do Vietnamu? Na co si dát pozor?

Co by měl kvalitní zájezd obsahovat? Jet na vlastní pěst nebo s průvodcem?

Proč jsou naše zájezdy nejlepší v Česku?

Chcete navštívit Vietnam, ale nevíte, jaký zájezd si vybrat? Bojíte se, že šlápnete vedle, budete ubytovaní v hotelovém pokoji bez oken, nebo že na místě ještě navíc zaplatíte skryté poplatky? 
 
Dnes vám přinášíme krátké video o tom, jak si vybrat ten správný zájezd do Vietnamu, na co si dát při výběru zájezdu pozor a hlavně si tak užít vysněnou a dlouho plánovanou dovolenou na maximum!

Chci zjistit jak si za svoje peníze užít ve Vietnamu maximum.
 
Co se dozvíte?

  • co by měl / neměl  obsahovat kvalitní zájezd do Vietnamu
  • na vlastní pěst nebo s českým průvodcem?
  • proč jsou naše zájezdy nejlepší v Česku

Reklamní plky? Ani náhodou. Zájezdy do Vietnamu prostě umíme. Děláme desítky zájezdů ročně, a po letech zkušeností jsme je vypilovali tak, aby vás na místě nic nepřekvapilo.

Klidně se podívejte na nezávislé recenze na google “go2 vietnam” nebo přímo na našem webu.

S námi je plánování zábava. 

 

Chcete si půjčit karavan/oboytný vůz, ale nevíte jak na to? Porovnejte karavany po celém světě zdarma, snadno a rychle. To vše ve 33 zemích od 60 společností. Více info na pronájmy karavanů.

Specialistka na Vietnam - Alena Lundová

Alena studovala v Austrálii, procestovala Nový Zéland, žila v Kanadě a na kole projela Japonsko, Střední a Jižní Ameriku. Vietnam si oblíbila pro skvělé jídlo, pestrou přírodou, etnické menšiny a odlišné životní hodnoty místních.

Ahoj cestovatelé,

zajímá vás, jak si nejlépe vybrat zájezd do Vietnamu? Jak nenaletět a dovolenou si užít na maximum?

Na úvod je dobré si říci, co by měl kvalitní zájezd do Vietnamu obsahovat. V první řadě je to program, tedy co vše v rámci zájezdu uvidíte, jaká místa nebo oblasti destinace navštívíte. Severní Hanoj se zátokou Halong, střední Vietnam se starobylým císařským městem Hue a jižní Saigon s deltou Mekongu. To jsou tři zastávky, které by v dobrém zájezdu určitě neměly chybět. Jenže cestovky to už dávno vědí a takhe to prodávají skoro všichni. Opravdu dobré zájezdy mívají v programu i jiné oblasti. Třeba severní pohoří Sapa s domorodými kmeny nebo největší jeskyni světa v parku Phong Nha.

S tím souvisí i to, kde budete během cesty spát. Tedy jestli se jedná o nízkonákladový guesthouse nebo třeba hotel, příp. jaké je kategorie. Ubytování typu guesthouse mívá sdílené nebo samostatné pokoje se společnou koupelnou. Pokud však máte rádi své soukromí, ale nepotrpíte si vyloženě na luxus, tak vám ve Vietnamu bohatě stačí 3* hotel. Hotely bývají čisté, pokoje klimatizované a s vlastním sociálním zázemím. Dejte si však dát si pozor na okna v pokoji. Může se stát, že ten nejlevnější pokoj bude úplně bez okna nebo bude směřovat do zdi bez jakéhokoliv výhledu.

Také je dobré vědět, zda cena ubytování zahrnuje stravu. Ve Vietnamu jsou standardem hotely se snídaní. Obědy a večeře je pak možné řešit mimo hotel. Strava typu all-inclusive je ve Vietnamu zbytečná a taky ji moc hotelů ani nenabízí. Pokud ano, tak většinou předraženě.

Dále je dobré vědět, co vše cena obsahuje a co ne. U dobrých cestovek je naprostá většina nákladů v ceně. Pokud však cestujete sami, počítejte s případnými výdaji, které bude nutné na místě uhradit a předejít tak nechtěným skrytým poplatkům.

Neméně důležitá je informace, jak se budete po Vietnamu přesouvat. Vietnam je dlouhá země a pro přesun ze severu na jih můžete využít vnitrostátní leteckou dopravu, vlak, nebo také autobus. Letadla po Vietnamu létají několikrát denně. Tato přeprava je rychlá a poměrně levná. Úplně nejlevněji pak vychází doprava autobusem, kde se ale připravte na dlouhé hodiny a možné dopravní zácpy. Pokud vás nebaví stále dokola absolvovat letištní procesy, rozhodně doporučujeme využít vietnamskou železnici. Místní turistické vlaky jsou luxusní, v ceně bývá i strava a navíc si užijete jedinečné výhledy do okolí.

Další důležitou informací je kontaktní osoba v destinaci. Bude vám na místě k dispozici delegát nebo průvodce? Mluví česky? A jak se s ním můžu spojit, když ho budu potřebovat? Jistotu rozhodně budete mít u cestovky, která má v zemi celoroční zastoupení.

Neméně podstatné jsou podmínky pro vstup do země. Ve Vietnamu jsou pro občany ČR nutná víza a každá dobrá cestovka vám je pomůže vyřídit.

Víte, jaké typy cest ve Vietnamu frčí?

První je pobytový zájezd. To znamená , že bydlíte na jednom místě a ve většině případů je to hlavně o koupání v moři a sem tam nějaký menší výlet.

Pak tu máme poznávací zájezdy. Ty nejsou jen o koupání. Hodně se u nich cestuje z místa na místo a cílem je poznat co nejvíce z Vietnamu – takže zajímavá místa, kulturu, jídlo, lidi nebo třeba i párty s kamarády. V Go2 umíme vše připravit kompletně na míru. Chcete si dát nejlepší Bun Cha v Hanoji a projet se deltou Mekongu? A máte na to 13 dní? Jasně, není problém. Sestavíme vše tak, jak si budete přát. Poznávací zájezd můžete absolvovat v pohodě sami, ale pokud si na to netroufnete nebo se vám na místě nechce nic řešit, ideální variantou je cestovat ve skupince s průvodcem. Asijská mentalita je od té naší jiná, existuje spousta kulturních rozdílů. Zájezd s průvodcem vám tak může ušetřit nejednu zbytečnou nepříjemnost.

Chcete tři jasné argumenty proč si máte koupit zájezd do Vietnamu zrovna u nás?

1/ malé skupiny – na našem zájezdu nikdy nenajdete více než 14 klientů. Důvod je prostý – chceme, abyste si to co nejvíce užili náš průvodce se vám mohl naplno věnovat. Komerční masovku ve velkém autobusu necháme klidně jiným cestovkám. Můžeme vám pak díky tomu naplánovat lepší denní program, navštívíme méně komerční místa a zastávky na záchod nám trvají o poznání méně.

2/ super vypilovaný program – do Vietnamu pořádáme zájezdy už řadu let. A za tu dobu jsme naše zájezdy vyladili do detailu. Fakt, že všechna ta místa známe osobně, vám umožní být ve správný čas na správném místě.

3/ kvalitní průvodci – průvodce dělá zájezd a my to víme. Naši průvodci jsou Češi, kteří ve Vietnamu celoročně žijí. Spolupracují s námi už řadu let, umí komunikovat v místním jazyce a jsou to profíci i bezva parťáci na cestu v jednom.

Celou naši aktuální nabídku najdete klasicky na webu. Máme tam všechny naše lahůdky, termíny na rok a půl dopředu i informace o tom, kde zrovna hledáme nějakého singl cestujícího na doobsazení.

Autor: Alena Lundová

Mohlo by se Vám líbit…