Video: Na jak dlouho letět na Nový Zéland a vidět vše podstatné?

Kolik času bude potřeba, abyste viděli oba ostrovy? Jak stihnout vše podstatné?

Co když máte času málo?

Kdy letět na Nový Zéland už víte. Ale na jak dlouho? Chcete vidět všechno. Stačí dva týdny? Tři týdny? Měsíc?

Ne každý má k dispozici dva roky prázdnin. Zvolit správnou délku pobytu na NZ je kumšt. Jinak můžete přijít o zážitky i o peníze.

Při špatném plánování můžete dopadnout jako paní Boučková, která v obytném voze stihla projet jen polovinu země a ke všemu tu méně zábavnou (Severní ostrov).

Náš specialista na hobity, Frodo Machálek, vám poradí ve videu.

Probereme tato témata:

  • Kolik času potřebujete na oba ostrovy?
  • Jak stihnout vše podstatné?
  • TOP délka pobytu v poměru cena/výkon.
  • Chci vidět přírodu, Maory i Hobity.
  • Cesta v karavanu
  • Na jak dlouho za fajn cenu?
  • Na 14 dní? Volte Jižní ostrov!

  A jako obvykle…tuny rad z PRAXE!

 ~ A jako BONUS – rady přímo od Martina Slívy – NZ guru z Te Anau ~

Plánujete cestu na Nový Zéland a nevíte, jak na to? Pro více výletů a zájezdů kontaktujte našeho specialistu Tomáše Machálka.

Už jste se podívali do naší knihovny nejčastějších dotazů? Má cenu zlata! Vy máte přístup zdarma. 

O Autorovi - Tomáš Machálek

Na Novém Zélandu Tomáš strávil rok svého života a procestoval ho křížem krážem. Jeho srdce si získala zejména oblast Central Otago díky jedinečné krajině a nádherným vinicím. Miluje trilogii Pán prstenů.

Čau cestovatelé!

Chcete se podívat na Nový Zéland, ale ještě nevíte, na jak dlouho, abyste viděli to nejlepší a o nic nepřišli?

Pojďme si k tomu něco povědět.

Ačkoliv se to na první pohled asi nezdá, Nový Zéland je rozlehlá země, která se táhne jako taková dlouhá nudle. Pokud byste chtěli jet úplně ze severu až na nejjižnější místo, je to jako kdybyste jeli ze severu Dánska na jih Francie. A to už je pořádná dávka kilometrů..

Nezapomeňte také na to, že když sednete v pátek v Praze do letadla, budete na místě kvůli časovému posunu až v neděli. Stejně tak počítejte s tím, že i cesta zpět vám zabere přes 24 hodin. No a to už jsou hned 3 nebo 4 dny dovolené pryč, nemluvě o nějaké aklimatizaci.

Dobrá zpráva pro Vás ale je, že se dá Nový Zéland kvalitně procestovat i za kratší dobu, než jsou dva roky prázdnin.. a to tak, abyste si odvezli super zážitky, viděli přírodu, kulturu, města, Maory, hobity i tučňáky.

U Nového Zélandu obecně platí, že čím déle na cestování máte, tím lépe. Jediným omezením je pro vás tříměsíční turistické vízum.

Obecně se říká, že jednu třetinu času si máte vyhradit na Severní ostrov a dvě třetiny potom na ten Jižní. To je pravda. Doporučuji vám procestovat hlavně ten Jižní ostrov. Ten je totiž víc “zélandštější” – tak jak ho znáte z filmových dokumentů – hory, jezera, příroda, nádhera..

Ale na jak dlouho přesně vycestovat?

Začneme u nejoblíbenější délky dovolené. Ta vám přinese ideální poměr cena/zážitky/výkon. Jedná se cca o 3 týdny, konkrétně 23 dní. Stihnete projet oba dva ostrovy, vidět to nejzajímavější a nejhezčí a nezruinovat rodinný rozpočet.

Čím více času potom máte, tím více zážitků můžete dodatečně nabalovat. Ale za těch 23 dní uvidíte opravdu TO NEJ z Nového Zélandu a je to ideální.

Máte ještě pár dní navíc? Super! Přidáme relax v horském městečku Wanaka, nebo třeba pozorování velryb v Kaikoura. Fajnšmekři si zase udělají výlet helikoptérou – ta vás vynese na jednu z hor a vy si ji pak sejdete jako trek dolů. Těch možností je opravdu strašně moc a dají se přizpůsobit tomu, co máte rádi.

Za zhruba čtyři týdny už na Novém Zélandu můžete stihnout i ty nejjižnější a nejdivočejší oblasti, kde se po plážích volně válejí lachtani, ve vodě plavou delfíni a na jih od vás už je pak jenom Antarktida.

Jestli ale máte na dovolenou jenom dva týdny, jeďte pouze na Jižní ostrov, který je více přírodnější, jak už jsem říkal na začátku. Uvidíte z něj to nejlepší a budete nadšení.

Procestovat oba dva ostrovy za pouhé dva týdny včetně letů je cestovatelsky strašně náročné a pojedete celodenní rallye a vůbec si to neužijete. Reálné to je, ale my tohle určitě nedoporučujeme.

Samostatnou kapitolou je pak cestování obytným vozem. Na cestování obytňákem je ideální doba cca měsíc a více. Jako takové minimum berte tři týdny, ale počítejte s tím, že obytňáky jezdí pomaleji než osobáky a taky nějaký čas zabere hledání míst k nocování.

Když bych to měl závěrem celé shrnout: pokud jste normální turisti a chcete procestovat oba dva ostrovy Nového Zélandu a vidět to nejlepší, udělejte si čas zhruba na 23 dní. Čím déle, tím samozřejmě lépe. U 14 dnů jeďte jenom Jižní ostrov.

No a pokud Vás zajímá cestování obytným vozem, udělejte si čas přibližně na měsíc, nebo alespoň na tři týdny. Koukněte se k nám na web, na obytňáky máme lepší ceny než půjčovny a jako bonus zdarma dáváme plavbu po Milford Sound, průvodce Lonely planet, itinerář, SIM kartu a další kopec výhod. Odkaz je dole pod videem.

To je ode mě pro dnešek všechno a budu se na Vás těšit u dalšího videa a článku o Novém Zélandu.

No a jestli byste se chtěli dozvědět ještě více, jsme tady pro Vás na mobilu nebo mailu…

 

Autor: Tomáš Machálek

Mohlo by se Vám líbit…