Tipy: Krátce v Doha a co určitě nevynechat? – TOP 10 míst

Emirát Katar patří mezi nejbohatší země světa díky nalezištím ropy a zemního plynu. Nachází se na jihozápadním pobřeží Perského zálivu. Místní ultra moderní letiště spojuje přes 160 různých destinací. Jeho návštěva však rozhodně nemusí finančně zruinovat. Pokud letíte přes Dohu do jiné destinace, vyhraďte si alespoň den či dva na návštěvu města a okolí. Rozložíte si dlouhý let na dvě části a poznáte nádherné rostoucí metropole arabského světa.

Jak do Doha cestovat?

Výhodou návštěvy Dohy při přestupu je vstup bez víza. Z Prahy se do Dohy létá dvakrát denně, a to přímým 5hodinovým letem s luxusní společností Qatar Airways. Ta byla vyhlášena nejlepší aerolinkou na světě v posledních pěti letech. Samotný let se světovou špičkou je zážitkem, o kterém budete vyprávět ještě dlouho.

TIP: Chcete si dopřát luxusní ubytování na jednu noc v 4 a 5 hvězdičkovém hotelu v Kataru zcela zdarma? Leťte s Qatar Airways přes CK Go2, která vám ubytování zaplatí sama.

Nejen že je Katar jednou z nejbezpečnějších zemí světa, ale je to také místo, kde můžete poznat pravou pohostinost arabské kultury.

Jdeme na to! Jaká místa si v Doha

a okolí nenechat ujít?

 

1. Projděte se podél Perského zálivu
Projděte se podél pobřeží Doha Corniche. Promenáda se táhne od hotelu Sheraton až po Muzeum Islámské kultury a měří kolem 7 km. Po cestě se zastavte na kávu v jedné z mnoha kaváren na promenádě. Užijte si výhled na mrakodrapy a speciálně v podvečer zajděte na večeři a užijte si výhled na osvětlenou Dohu.

 

2. Projeďte se na tradiční plachetnici DhowDopřejte si nejkrásnější výhledy na město při plavbě kolem zálivu na tradiční plachetnici. Nalaďte se v jednom z mnoha nástupišť na promenádě Doha Corniche. Především západ slunce během plavby je velmi fotogenickým zážitkem.

TIP: Zkuste smlouvat na ceně s převozníkem. Většinou účtují podle počtu dospělých na palubě.

3. Nakupujte a dejte si oběd na trhu WafiqVydejte se zpět do dávných časů na místním trhu. Nasajte atmosféru arabské kultury v labyrintu obchůdků. Najdete zde vše od koření po sladkosti až k ručně vyráběným suvenýrům.

TIP: Na trh se vydejte okolo poledne v době oběda a zastavte se u jednoho z mnoha levných stánků arabské kuchyně. Mezi klasickými pokrmy zde najdete i libanonské nebo syrské restaurace.

4. Navštivte Muzeum Islámského umění
Nejen milovníci umění si najdou to své v Muzeu Islámského umění. I samotná stavba muzea je obdivuhodná a určitě byste ji měli navštívit. Muzeum je postaveno na ostrově a dává dojem, že se vznáší na hladině. Z ostrova na okraji zálivu jsou nádherné výhledy na panorama Doha. Užijte si jak výhled novodobého Blízkého východu, tak umění starodávné islámské kultury na jednom místě.

 

5. Islamic Cultural Centre
Vydejte se do mešity, která je díky svému tvaru spirály jednou z největších ikon města. Najdete ji také pod názvem FANAR. Centrum bylo postaveno jako replika mešity Great Mosque of Al-Mutawakkil v irácké Samaře.
TIP: V centru se skrz exhibice ponořte do islámské kultury. Mimojiné zde můžete dostat i lekce arabštiny.

6. Nakupujte! Doha je naprostým rájem nákupů. Katar je nejbohatší zemí na světě, alespoň při přepočtu bohatství na osobu. Pro místní je nakupování něco jako národní sport. Hned po Dubaji jsou v Doha největší nákupní centra na světě. Mezi nejznámější patří Obchodní centrum Kataru (Mall of Qatar) a Obchodní centrum Festivalové město (Festival City Mall).   7. Navštivte Sheikh Faisal Muzeum Najděte si čas a vyražte mimo Dohu do Sheikh Faisal Muzea. Stejně jako Muzeum Islámské kultury je samotná stavba opravdovým zážitkem. Jde o velkolepou pevnost, kde najdete šejkovu osobní sbírku počínaje zkamenělinami až po staré automobily. Muzeum je vzdáleno asi 23 km západně od města.

8. Vyražte do národní rezervace
V Kataru samozřejmě nenajdete jen mrakodrapy a velká města. Překvapí vás i příroda a ikonická místa jako Mangrovníky Al Thakira. Národní rezervace je asi 64 km od Doha, takže si určitě vezměte celý den na tento výlet. Ocitnete se v nádherné přírodní rezervaci plné zeleně a vodních ploch s vlastním ekosystémem. Vytváří tak krásný kontrast s jinak suchou a vyprahlou částí země.

TIP: Poznejte toto místo na kajaku. Můžete si ho zde půjčit a nechat se unášet na řece.

9. Objevte luxusní umělý ostrov The Pearl
Navštivte uměle vytvořený ostrov s rezidencemi, obchody i zábavnými atrakcemi. Celý ostrov má necelé 4 km². Zlatým hřebem je Qanat Quartier, což je čtvrť inspirovaná středomořím. Najdete zde barevné domy, vodní kanály, mosty a promenádu obklopenou kavárnami a restauracemi. Celý ostrov je extrémně luxusní oblastí, kde to žije hlavně večer. Povečeřte v jedné z mezinárodních restaurací, projděte si obchody a udělejte si procházku se podél vodních kanálů, které jsou inspirovány italskými Benátkami.

10. Nejlepší zážitek na konec
Pokud chcete při návštěvě v Kataru zažít i trochu dobrodružství, vydejte se do katarské pouště. Místní duny vám vezmou dech. Jsou neuvěřitelně vysoké, strmé a naprostým rájem pro milovníky 4×4 aut.

Přenocovat zde můžete pod širákem či v luxusním arabském stanu. Ochutnejte i místní kuchyň. Podle vašich časových možností zde můžete vyjet na výlet na odpoledne nebo na dva dny. Návštěva pouště vás rozhodně nezklame.

Proč letět právě s Qatar Airways?

Není aerolinka jako aerolinka. Na dlouhých letech si rozhodně vybírejte pečlivě. Těžko najdete lepší, luxusní a kvalitní leteckou společnost než Qatar Airways.

Čím že jsou tak výjimeční?

  • Ocenění za nejlepší business třídu na světě
  • Ocenění za nejlepší sedadla
  • Jediná business třída s manželskou postelí
  • Více než 4 000 možností zábavy na palubě
  • Jedna z nejmodernějších a nejnovějších leteckých flotil
  • Jídla připravovaná nejlepšími šéfkuchaři

Zní to dobře? Neváhejte a vyražte do Doha. Samotné město ani let do Kataru vás rozhodně nezklamou.

Hledáte pojištění na cestu? Cenově nejvýhodnější do celého světa, připojištění COVID a další možnosti? My vám poradíme!

Mohlo by se Vám líbit…