Video: Jak vybrat správný termín dovolené na Novém Zélandu

Kdy letět na Nový Zéland? Kdy je tam nejlepší počasí?

Jak se vyhnout davům? 

Kdy vyrazit na Nový Zéland, aby to byla nejlepší dovolená vašeho života? Užijte si to na maximum! Možná sem pojedete jen jednou, přece jen je to kus cesty.

Máme pro vás video z dílny naší Go2 TRAVEL AKADEMIE, kde se dozvíte všechno, co pro začátek potřebujete.

Prostě máme 17-ti letou praxi, takže se nestane například to, aby někteří nepoučení experti vystupovali z letadla v kraťasech a žabkách, zatímco venku sněží:).

Video obsahuje:

  • Kdy letět – nejlepší počasí, nejlepší poměr cena výkon
  • Proč mám letět v listopadu
  • Jak se vyhnout davům
  • Peníze a zase peníze – jaký termín je levnější a počasí je stále dobré
  • Plánovaná cesta o Vánocích a během čínského Nového roku (leden/únor)
  • Je v zimě opravdu zima a v létě léto?
  • Rady ze 17-ti leté PRAXE!

~ Nezapomeňte se také podívat na specializovaný článek od Martina Slívy u nás na webu. ~

Chcete si půjčit karavan, ale nevíte jak na to? Porovnejte karavany po celém světě zdarma, snadno a rychle. To vše ve 33 zemích od 60 společností. Mrkněte na pronájmy karavanů.

Zde je masivní knihovna častých otázek a odpovědí. Odpovědi připravil NZ guru Martin Slíva. Žije a pracuje v turismu na NZ od roku 2002. Něco takového v ČR nenajdete, natož ZDARMA!

S námi je plánování zábava. 

O Autorovi - Tomáš Machálek

Na Novém Zélandu Tomáš strávil rok svého života a procestoval ho křížem krážem. Jeho srdce si získala zejména oblast Central Otago díky jedinečné krajině a nádherným vinicím. Miluje trilogii Pán prstenů.

Ahoj cestovatelé 🙂

Pojďme rovnou k věci – KDY JE NEJLEPŠÍ LETĚT NA NOVÝ ZÉLAND?

Úvodem upozorňuji, že Nový Zéland je na jižní polokouli a počasí je tam přesně obráceně, než u nás – během naší zimy tam mají léto a během našeho léta tam mají zimu.

Turistická sezóna pak na Novém Zélandu probíhá řekněme od října do dubna.

Nejnavštěvovanější období, kterému je lepší se vyhnout jsou Vánoce a přelom roku. Na Novém Zélandu je léto, Zélanďané mají prázdniny, Australané mají také prázdniny a k tomu se tam sjíždějí turisté z celého světa.

Ceny jsou neskutečně přemrštěné! Například letenky, které v průběhu roku seženete kolem 30 000 Kč se na Vánoce mohou vyšplhat klidně na částku kolem 45 000 Kč za osobu. A to je masakr.
Jasně, umíme to připravit tak, abyste si Nový Zéland maximálně užili i v tomto termínu. Pokud ale můžete jet jindy, jeďte raději jindy.

Hlavní sezóna, kdy o turisty budete zakopávat pak na Zélandu probíhá od prosince do února – Vánoce a Nový rok jsem už zmiňoval před chvilkou. V tomhle období sem opět cestují velké davy turistů a ceny jsou dost vysoké. Je to zkrátka jako kdybyste jeli v červenci a srpnu na koupačku do Řecka nebo Turecka.
Na tomto období není vůbec nic špatného, venku je teplo, sluníčko svítí, jen je třeba počítat s tím, že “sami” tam určitě nebudete.

V rámci hlavní sezóny si pak dejte pozor ještě na Čínský nový rok, ten bývá nejčastěji začátkem února – Číňané si berou dovolenou a vezmou Zéland útokem. Když už tam v tomhle období budete, zkuste se aspoň přemístit do méně známých lokalit – takže mimo Queenstown, Milford Sound a Rotorua. Jinak si budete připadat jako v Pekingu.

Tak a teď – Ideální období pro cestu na Nový Zéland – to je z našeho pohledu říjen a listopad. Na NZ začíná jaro, ceny jsou OK a turistů podstatně méně. K tomu parádní poměr cena/výkon. Dostanete přesně to, co chcete. Navíc se pak dá ještě navázat na dovolenou v Pacifiku, na ostrovech jako je třeba Fiji, a to ještě než přijde cyklón.
No a pokud se Vám to v listopadu zrovna nehodí, zkuste to během novozélandského podzimu – v březnu, nebo dubnu. Ceny opět po sezóně klesají a turistů ubývá. Takže ještě jednou, říjen, listopad, březen, duben.

Ohledně května nebo září už bych byl opatrnější – na Jižním ostrově může být už dost chladno, hlavně v noci. Mně osobně v květnu počasí vyšlo fakt dobře, ale vzhledem k tomu, že vy se sem podíváte asi jen jednou za život, volil bych radši “jistější termín”, přestože ceny jsou zrovna super.

Zbývá nám potom červen, červenec, srpen – tedy novozélandská zima. To je kapitola sama o sobě a budeme se jí věnovat někdy příště. Jižní ostrov je pod sněhem a lyžuje se tam. Pokud chcete jet na NZ jednou za život a vidět to nejlepší, tak v tomto období nejezděte.

Když bych to měl závěrem shrnout, doporučuji vám jet hlavně v listopadu a březnu, případně říjnu a dubnu, abyste se vyhnuli hlavní sezóně. Pokud vám turisté a vyšší ceny nevadí, jeďte v prosinci, lednu nebo únoru. Zkuste se ale vyhnout Vánocům, Silvestru a Čínskému Novému roku.

Nezapomeňte že dovolenou je třeba řešit ideálně 12 – 6 měsíců dopředu.

Mějte se a zase u dalšího článku 🙂

 

Autor: Tomáš Machálek

 

Mohlo by se Vám líbit…