Nová vyhlídka Edge v USA – procházka v oblacích

Chtěli jste se někdy projít v oblacích? V USA je to možné. Zde se plní ledajaký sen. Čtěte dál.

Od března 2020 se cestovatelé mohou pokochat novým naprosto unikátním pohledem na New York z nejvyšší otevřené vyhlídkové plošiny na západní polokouli a současně páté nejvyšší na světě.

 

 

Z vyhlídky máte pohled na New York jako na dlani

Tento konstrukční skvost se nachází ve 100. patře jednoho z mrakodrapů v nové čtvrti Hudson Yards. Už pohled z chodníku ulice nahoru na plošinu Vás ohromí. Otevřeno je každý den od 8 hodin ráno až do půlnoci. Vstupné se pohybuje od 36,-USD/os.

Na vyhlídku vás vyveze výtah za pouhých 60 sekund, přičemž během jízdy vás bude bavit obrazová vizualizace. Po vystoupení se náhle ocitnete ve 344 metrech. Vychutnat si můžete vyhlídkovou plošinu, která má hned několik zajímavých částí.

Vyhlídka je z velké části  ohraničená skleněnou šikmou stěnou s neuvěřitelným pohledem na celý Manhattan a jeho okolí. Budete se zde cítit jako v oblacích. Top místem této stěny je špice vyhlídky The Eastern Point.

Vstupem na prosklenou podlahu plošiny zažijete kousek adrenalinu přímo pod vašima nohama. Pod vámi bude jen 100 pater vzduchoprázdna. Budete si připadat jako byste se vznášeli.

Naprosto unikátní fotky pořídíte na The Skyline steps, přičemž schody jsou zde uzpůsobené k sezení a váš horizont tak bude až nad skleněnou stěnou vyhlídky.

Nezapomeňte si projít vnitřní prostory budovy, které vám poskytnou 360° výhledy kolem budovy. Narazíte zde i na obchod se suvenýry a na Edge Bar. 

TIP: Vezměte do zdejšího baru svou drahou polovičku na skleničku šampaňského. Obsluha vám dovolí vzít si drink sebou na otevřenou vyhlídku.

Náš tip: naplánujte si návštěvu tak, aby jste se došli před západem slunce, kdy se slunce bude opírat do okolních mrakodrapů. Nebe se bude zbarvovat a před sebou spatříte rozzářený celý Manhattan.

Restaurace The Peak rozkládající se nad plošinou vás okouzlí svými kulinářskými specialitami, které jsou s fantastickým výhledem jako stvořené pro romantickou večeři. 

Komplex Hudson Yard se stále ještě vyvíjí a dostavuje. Již teď zahrnuje rezidenční a komerční budovy. Pro turisty se kromě vyhlídky v centru nachází i restaurace a stovky obchodů, včetně světoznámých značek.

Určitě zavítejte také do Vessel – architektonicky zajímavé vyhlídky, která složitě propojuje 154 ramen schodišť a obsahuje 2500 schodů.

The Shed – je další zajímavý architektonický počin tohoto velkolepého projektu. Jedná se o centrum umění, které slučuje moderní umění. Navazuje na stezku The High Line – park, který vznikl z původní železniční dráhy, je oblíbeným místem američanů na procházky.


Specialista na USA - Pavla Janková

V roce 2003 se poprvé dostala do vytouženého New Yorku a na západ USA, kde ji uchvátila tamní příroda. Od té doby do USA vycestovala několikrát, miluje řízení nekonečnými americkými silnicemi, bezprostřednost Američanů a dobré jídlo.

Mohlo by se Vám líbit…